do 5 dec  -  20:00  
  Filmsmaak van de wijk: 2km2


TRAILER


PRIJZEN & RESERVEREN INFO


Entreeprijzen avondfilms

Normaal € 4,-
Rotterdampas: 1x gratis, daarna 25% korting


Reserveren

Om te reserveren stuur een mail met uw naam en het aantal kaartjes aan  mail@cinenoordrotterdam.nlOp sinterklaasavond laten wij een echte Rotterdamse film zien. Er kon gekozen worden tussen drie echte Rotterdamse films. En de winnaar is geworden: 2km2

2km2 is een documentaire van de Rotterdamse fotograaf en filmmaker Carel van Hees die het leven op twee vierkante kilometer Rotterdam-Zuid laat zien.

In 2007 volgde fotograaf Carel van Hees vier seizoenen lang de kleurrijke bewoners van de twee vierkante kilometer Rotterdam tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. Hier is het centrum de Maas overgestoken en rukken wolkenkrabbers op ten koste van een oude volkswijk. De makers noemen het gebied de Januskop van Rotterdam, gericht met één kop naar het verleden en één naar de toekomst. De contrasten zijn dan ook groot: van een strak, grootschalig call center waar een kakofonie aan stemmen klinkt, springt de film naar de eigenaar van een volgestouwd en rommelig tweedehands zaakje, die maar blijft praten tegen zijn stoïcijns zwijgende maat, in de hoop dat er reactie komt. We volgen een junk die leeft van een uitkering van 520 euro en horen dat de prachtige appartementen even verderop minstens 640.000 euro kosten. Van Hees geeft nergens commentaar en houdt geen interviews. Hij registreert het dagelijks leven in strakke shots en statische kaders, met een bijzonder oog voor zowel het talige en visuele als het humoristische.

docu, 2008, Carel van Hees & André van der Hout, 79 min, entree 4,- (met Rotterdampas 1x gratis)