do 17 september - 20:00 uur  
  Bombshell


TRAILER


PRIJZEN & RESERVEREN INFO


Entreeprijzen avondfilms
Normaal € 4,-
Rotterdampas: 1x gratis, daarna onbeperkt 25% korting


Tickets - Reserveren verplicht
Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk om vooraf uw kaarten te kopen. Dit kan alleen via de website van Studio de Bakkerij, via deze link:
Deze film is onderdeel van de themalijn On-gelijke kansen. Over de hele wereld komen steeds meer verhalen van kansenongelijkheid naar buiten. In vier recente films kijken we naar het menselijke verhaal achter deze problemen.

voorprogramma
Wendy Guns, docent Internationaal recht aan de Vrije Universiteit, geeft een korte introductie over vrouwenrechten.

Bombshell
Het verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en de baas van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in de hoofdrol.

In 2016 klaagde nieuwslezer Gretchen Carlson Fox News CEO Roger Ailes aan wegens seksuele intimidatie. Ze bleek niet de enige te zijn geweest: talloze vrouwen bij Fox kwamen naar voren, en het bedrijf zelf werd ervan beschuldigd het wangedrag van prominente figuren als Ailes te tolereren.

De film vertelt het verhaal van Carlson en de andere vrouwen die het zwijgen doorbraken bij Fox. Onder hen was ook Megyn Kelly, één van de meest bekende nieuwslezers van de conservatieve zender. Ze werd tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 zelf onderwerp van het gesprek toen Donald Trump haar online aanviel nadat ze hem vroeg naar zijn vrouwonvriendelijke uitlatingen.

drama/biografie, 2019, Jay Roach, 108 min, 12+
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


★★★★ Trouw
"Lachen om #MeToo, dat schuurt"