CineNoord:  film midden in de wijk voor jong en oud

   

CineNoord
filmvertoner in Rotterdam-Noord 

CineNoord vertoont films voor jong en oud in Rotterdam-Noord. We bieden een grote variatie aan films voor een breed publiek uit Noord, maar ook de rest van Rotterdam is welkom. Wekelijks presenteren we een thematisch avondprogramma van film met voorprogramma en om de week vindt het jeugdprogramma onder de naam ZienInNoord plaats.

ZienInNoord biedt, naast film en voor- programma, ook eigenzinnige film- workshops voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. En sinds 2018 vertonen we ook kleuterfilms voor 4+ met een actief voorprogramma.

Geschiedenis
van Kloosterbioscoop tot Stichting CineNoord 
CineNoord is eind 2011 ontstaan als de Kloosterbioscoop, waar in de kapelzaal van het Klooster Oude Noorden wekelijks een speelfilm met korte voorfilm van een Rotterdamse maker werd vertoond.

In 2013 is de naam veranderd in CineNoord en begin 2014 is Stichting CineNoord opgericht om de organisatie verder te professionaliseren. De bestuursleden staat middenin de culturele wereld in Rotterdam en heeft een grote liefde voor film.

Begin 2015 is een samenwerking ontstaan met een bewonersinitiatief onder de naam Noord&. Sindsdien neemt deze organisatie iedere maand de laatste donderdagavond over met heerlijke vegan hapjes en bijbehorende film.

Halverwege 2015 is besloten om nog een stap te zetten in de professionalisering; CineNoord verhuisde toen van het Klooster naar een nieuwe locatie, Studio de Bakkerij.
Hiermee kan CineNoord nog beter haar doelgroep bedienen en een nieuwe groep bezoekers aan zich binden.


Het team
van bestuur tot vrijwilligers

Bestuur Stichting CineNoord
Mark Oskam
Lian Meijaard
Rosh Abdelfatah

Dagelijkse leiding
Bas de Leijer - zakelijk en artistiek leider CineNoord
Eva Wijers - artistiek leider ZienInNoord 

Vrijwilligers 
CineNoord kan niet bestaan zonder de vele vrijwilige krachten die inleidingen verzorgen, kassa draaien en flyers rondbrengen.Stichting

KvK nummer: 58771328
Stichting CineNoord beschikt over een ANBI status.
Meer info over de stichting en ANBI-status

STEUN ONS


Het programma van CineNoord in 2019
wordt mede mogelijk gemaakt door
:

Gemeente Rotterdam
Stichting Elise Mathilde Fonds